Werkbezoek Polen

Sinds enige tijd ben ik bestuurslid van de S(tichting) P(oolse) W(eeskinderen) N(aarden). Samen met enkele bestuursleden bracht ik half mei een werkbezoek aan weeshuizen in oost-Polen. Hieronder volgt een eerste verslag van mijn collega-bestuurslid:

“Half mei brachten enkele bestuursleden van de SPWN een werkbezoek aan de sinds 1990 gesteunde weeshuizen in Puławy en Garbów. Met grote voldoening werd vastgesteld dat de leefomstandigheden van de kinderen in de afgelopen 25 jaar, mede dankzij de hulp van SPWN, zodanig is verbeterd dat er in de komende jaren nog slechts behoefte is aan een bijdrage voor de jaarlijkse vakanties in eigen land alsmede Engelse lessen/remedial teaching en Kerstcadeaus. Dank aan de vele sponsoren gedurende de afgelopen 25 jaar is dan ook zeker op zijn plaats!

Voorafgaande aan het bezoek werd, op verzoek van de Poolse Ambassadeur in den Haag, contact gelegd met de vestingstad Zamość , gelegen ca. 80 km van de Oekraïnse grens, en stond  een bezoek aan de pas aangetreden Burgemeester, de heer Andrzej Wnuk, alsook het plaatselijke weeshuis op het programma. Dit weeshuis is gehuisvest in een enorm , sterk verwaarloosd, oud  gebouw dat begin jaren tachtig speciaal voor de Poolse 1ste secretaris van de communistische partij is gebouwd. en biedt plaats aan noodopvang voor 12 kinderen en 30 permanent inwonende kinderen van 2 – 25 jaar. Behalve de abominabele toestand waarin dit tehuis zich bevindt is er ook voor de bewoners veel nodig waarvoor de staatstoelage geen ruimte biedt. SPWN wil zich gaan inzetten om ook hier hulp te bieden. Op het “verlanglijstje” staan o.a. : fietsen (het tehuis ligt mijlenver van de bewoonde wereld) en computers (broodnodig om huiswerk te maken).

Mocht u de Stichting een warm hart toedragen dan is elke bijdrage (hoe klein ook) van harte welkom op: NL68INGB0000333737 t.n.v. Stichting Poolse Weeskinderen Naarden van harte welkom!!”

R.V.Smelt-Verheul                                                                                                                                                        Ambassadeur SPWN

Tehuis in Zamość

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.