Categorieën
Polen

Protesten in Polen tegen hervormingen regering PiS.

Afgelopen zaterdag werden er op verschillende plaatsen in Polen protesten georganiseerd tegen de regering van Polen. Met haar absoute meerderheid is de regering van Recht en Gerechtigheid (PiS) bezig om in hoog tempo meer macht naar zich toe te trekken. Dit lukt heel aardig. De Polen die demonstreren (wel op zaterdag natuurlijk, er moet gewerkt worden) willen niet, dat de democratie wordt aangetast. En de meerderheid die niet demonstreert? Die keurt de conservatieve, op het gezin gerichte, anti-Europese regering goed. Al is de beloofde  verhoging van de kinderbijslag naar zl500 uitgesteld. Dus wellicht de de steun voor PiS op die manier kleiner wordt?

Door Martijn Verveer

Welkom op Over Oost-Europa, kennisplatform voor informatie, opinie, bemiddeling en advies over Oost-Europa.
Graag contact opnemen via info@overoosteuropa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.